Drugstesten en Alcohol testen

Inleiding

Arbo Medical BES BV verzorgt de drugs- en alcoholtesten voor alle werkgevers op Bonaire, ongeacht of ze bij ons zijn aangesloten of niet. Wij testen niet alleen bij ons op kantoor, maar kunnen ook bij u op de werkvloer testen.

Als werkgever hecht u er veel belang aan dat uw medewerkers veilig, gezond en gemotiveerd aan het werk zijn. Dit is niet alleen ter bescherming van de individuele medewerker, maar ook voor zijn collega’s die als gevolg van drugs- of alcoholgebruik, onnodig gevaar zouden kunnen lopen.

Mocht u nog niet over een alcohol- en drugsbeleid beschikken, dan kunnen wij u daarover adviseren en u daarbij ondersteunen.

Arbo Medical BES legt zich toe op het professioneel afnemen en verwerken van deze screeningstesten, zodat u, als werkgever, maximale zekerheid en betrouwbaarheid krijgt. Zowel onze frontoffice medewerksters als ook onze artsen, zijn meertalig. Zo wordt er zowel Nederlands als ook Spaans, Papiamentu als Engels gesproken, zodat uw medewerkers verstaanbaar te woord gestaan kunnen worden.

 

De testen

Vanwege nieuwe veranderingen op Bonaire met betrekking tot het gebruik van verschillende drugs, testen wij uitgebreid. Zo zal iedere screenende drugstest bestaan uit de volgende onderdelen:

Morfine, Opiaten, Cocaïne, Metamfetamine, Amfetamine en Cannabis.

Houdt u rekening met het feit dat zowel de drugstesten als ook de alcoholtesten een momentopname betreffen. Vandaag kan iemand negatief zijn (voor een paar van de 5 testen betekent dit dan: de afgelopen weken of maanden niet gebruikt), maar iemand kan de volgende dag weer gaan gebruiken. Uiteraard willen we graag samen met de SVP-CN en met u, blijven werken aan bewustwording; het eigen verantwoordelijkheidsgevoel van uw medewerkers om het gebruik blijvend te staken.

Het protocol voor de mensen die bij ons binnenlopen voor een dergelijke screening krijgten uw medewerkers als ze bij ons binnenkomen. Uiteraard is het ook mogelijk dat u bij verdenking van gebruik, uw medewerker begeleid naar ons om hier dan alsnog te laten testen. Ook is het mogelijk om bij u op de werkvloer te testen: dat kan ad random of 100%, eea kan dan goed binnen uw eigen beleid hieromtrent vallen. Mocht u hier meer over willen weten, dan kunt u contact met ons opnemen.

 

Praktisch

Bij ons krijgt u de zekerheid dat de testen:

  • Onder toezicht (camera / fysiek)
  • Begeleid door een arts
  • In een hygiënische omgeving
  • Conform professionele standaarden
  • met minimale kans op fraudeworden afgenomen en verwerkt.

Hieronder treft u de algemene gegevens aan:

Adres:  Kaya Grandi 96

T: 717 3100

Openingstijd (vrije inloop):  08:00 – 10:00 uur, dagelijks (maandag t/m vrijdag)

Op afspraak: Na telefonische afspraak

Kosten: $ 17,50 per urine screening, $  8,50 per alcohol blaastest

Betaling:  Contant of per Swipe

Mocht u vragen hebben, dan vernemen wij dat graag van u. We hopen uw medewerkers snel te kunnen begroeten!