Vaste Medewerkers

Bedrijfsartsen

Bedrijfsarts: Ir. Carola E. Roeters

Directeur en oprichter Arbo Medical BES

Sociaal: Getrouwd, 3 kinderen, 1 thuiswonend

Geregistreerd bedrijfsarts sinds: 2000

Korte CV: Carola heeft voorafgaand aan haar studie Geneeskunde, de studie Technische Bedrijfskunde afgerond en zij draagt dan ook de titel ingenieur. Haar klinische ervaring omvat onder andere arts-assistent in het ziekenhuis bij de gynaecologie. Sinds 2000 is ze geregistreerd bedrijfsarts en heeft ze ervaring opgedaan bij zeer uiteenlopende bedrijven en daarnaast ook eigen bedrijven opgericht. Zij was oprichter en eigenaar van Arbo Active en de Active Health Group in Nederland en heeft daar bedrijfsartsen opgeleid en gedetacheerd. In 2011 is zij verhuist naar Bonaire en werkzaam op de BES eilanden en St. Maarten, nu bij het door haar opgerichte bedrijf, Arbo Medical BES BV.

Aandachtsgebieden / Specialisaties: Carola woont alweer ruime jaren op Bonaire en heeft ook veel op Saba, Statia en Sint Maarten gewerkt. Hierdoor is ze inmiddels goed op de hoogte van de verschillende culturen op de verschillende eilanden. Gecombineerd met haar ruime ervaring in het opzetten en leiden van arbodiensten in Nederland ligt haar expertise onder andere bij de sociale wet- en regelgeving op de BES eilanden en in Nederland. Ook heeft ze in het bijzonder veel kennis over bedrijfskundige vraagstukken, door haar achtergrond in Technische Bedrijfskunde. Daar zij al langer werkt en woont op Bonaire heeft ze ook goede kennis en relaties binnen de gehele curatieve sector op de BES eilanden.


Arbo Arts: Cees Bouwman

Cees Bouwman woont al sinds vroeg jaren negentig op St. Eustatius en tegenwoordig met zijn gezin op Sint Maarten. Zijn vrouw runt daar haar dental Clinic en zijn zoon gaat naar de CIA school.

Cees heeft veel ervaring als bedrijfs bij oa Shell en Exxon en ook binnen de zorg sector. Naast uitvoerend arts is hij ook manager geweest, waarbij hij een MBA (NJ-USA) heeft behaald. De combinatie van bedrijfsarts met een MBA hebben gemaakt dat hij zeer geschikt is om met verzuim en arbeidsomstandigheden om te gaan binnen een bredere en bedrijfseconomische context. Toch blijft zijn artsen-hart kloppen voor het behoud en het bevorderen van de gezondheid van zijn patienten.

Cees is sinds augustus 2016 verbonden aan Arbo medical BES, waarbij hij maandelijks onze klanten op Saba, St. Eustatius en St. Maarten bezoekt en hij komt regelmatig over naar Bonaire, om ons team daar te versterken. U kunt Cees dus op alle eilanden tegenkomen!

 

Arbo Arts: Elly Boomsma

Elly Boomsma begon haar studie medicijnen in Suriname, maar behaalde in 1993 haar artsdiploma in Nederland. In 1997 ging zij terug naar Suriname alwaar zij sinds die tijd als arts verbonden is aan verschillende bedrijven voor zowel huisartsenzorg alsook arbeidsomstandigheden, ziekteverzuimbegeleiding en reïntegratie. Enkele bedrijven waar zij diensten aan verleent, zijn de Surinaamse Brouwerij (dochteronderneming Heineken), Newmont Suriname en enkele kleinere bedrijven in de pluimvee sector, isolatie en schoonmaak.

Tevens heeft zij begin 2016 de opleiding gevolgd tot Medical Review Officer, wat onder andere inhoudt dat zij bedrijven en instanties kan adviseren inzake het opstellen van een alcohol- en drugsbeleid, en uitslagen van drugs-confirmatietesten kan beoordelen.
Zij spreekt Nederlands, Engels en Spaans en zal ons team komen versterken vanaf februari 2017!


Medewerksters Front Office

Medewerkster front office / back office (50%): Paula Uijl

Kennis en kunde: Paula is haar carrière gestart met een Schoevers opleiding in Nederland, waarna vele opleidingen en werkgevers zijn gevolgd. Paula heeft op administratief gebied haar sporen verdiend niet alleen bij grote en kleinere particuliere bedrijven, maar juist ook bij overheidsbedrijven. Zij heeft in de jaren hiervoor gewerkt op St. Eustatius, alwaar zij eerst het ziekenhuis en later het Openbaar Lichaam heeft bijgestaan. Met allerlei administratieve systemen is zij zeer bekend. Paula is snel, precies, discreet en ook zeer verantwoordelijk.

 

Medewerkster Front- en backoffice: Wendy van de Vries

Wendy heeft haar opleiding in het toerisme genoten. Ze is echter in Europees Nederland vooral bij zorgverzekeraars werkzaam geweest. Daarwerkte ze in diverse backofficefuncties, bij afdelingen als klachtenmanagement en medische beoordelingen. In augustus 2014 is ze samen met haar vriend naar Bonaire verhuisd. Op dit mooie eiland heeft ze in verschillende functies gewerkt, met name in het organiseren van conferenties en evenementen. Vanaf mei 2018 versterkt ze het team van Arbo Medical BES.


Andere Medewerkers

Bedrijfsmaatschappelijk werker  Alet Kremer

Alet werkt al vele jaren in de hulpverlening en altijd met groot plezier! Zij heeft vele velden van ’t werkveld gezien en is daarmee zeer ervaren op verschillende gebieden, zoals counseling op psychologisch en psychiatrisch gebied, therapieën op gebied van relaties en opvoedhulp en gezinsondersteuning. Zij kan helpen bij conflictsituaties en andere problemen op de werkvloer. Daarnaast is zij ervaren in het ondersteunen bij verslavingszorg problemen en financiële problemen (schuldhulptrajecten). Zij coacht en ondersteunt individuen op gebied van arbeidsgerelateerde problematiek maar is tevens in staat om ook een volledige afdeling of een groep te coachen en te begeleiden.

Alet woont sinds 2016 op Bonaire en heeft op Bonaire inmiddels ook de nodige ervaring op gedaan bij verschillende organisaties; ervaring die zij goed kan gebruiken binnen de werkkring van Arbo Medical BES.

Wij zijn erg blij met Alet als versterking van ons team!